Eddie Jones leenden mask beslutsamhet att ändra England lagets kultur

”Optimistisk, chippy, smart-bredarslat, besatt med att få resultat”, säger en Aussie journalist. ”En arbetsnarkoman, målmedvetna, disciplinerad, diktatorisk, och ofta svåra att hantera”, tillägger en annan.Han berättar en historia om tiden en av Jones assisterande tränare sågs på en flygning läser en bok om att bygga självförtroende – ’så jag kan stå upp till Eddie bättre’, säger han explained.Eddie Jones sätter tilltro till England ungdom men kommer undvika dop av eld Läs mer

När Jones tog över som huvudtränare i Australien år 2001, hans föregångare, Rod Macqueen, berättade spelarna: ”Du kommer definitivt att hitta min efterträdare långt mer intressant och nyhetsvärde än mig.”Jones säger att han inte mycket sinne vad någon annan tycker om honom, minst av alla media.

vilket gör honom annorlunda markant från sin föregångare Stuart Lancaster, som arbetat hårt för att vinna över pressen och genom dem allmänheten.Det enda som gör det här jobbet skiljer sig från alla andra, Jones säger är all uppmärksamhet, men ”eftersom jag är gammal nu, inte oroa mig”. Vilket kan förklara varför han alltid gör rubriker, som han var igen på onsdag.

Jones har kallat upp sju uncapped spelare och skär en handfull som varit ordinarie medlemmar i teamet när Lancaster var ansvarig. Bland dem är Tom Wood, som spelade i 33 av Lancaster s 46 matcher, Geoff Parling, som spelade 29 av 46, Tom Youngs, som spelade 28 och Brad Barritt, 26.De nio män skurna från truppen har, mellan dem, 297 caps. ”Om du vill laget att växa, det är vad jag har att göra”, säger Jones.

”Vi har plockat sju uncapped spelare eftersom vi tror att de har potential att bli riktigt bra England spelare . Det kan ta dem tre år att bli riktigt bra England spelare, men om vi vill ha en sida i VM som kommer att vinna VM, och det är det yttersta målet, vi måste ta de spelare i nu och start . utveckla dem”När det gäller VM just gått, säger Jones:’Vad World Cup’

Jones har gjort det här förut?.När han tog över Japan under 2012, från John Kirwan, de hade precis avslutat botten av sin pool i VM, deras enda intjänade poäng i en 23-23 oavgjort med Kanada. Endast tre av Kirwan sista XV var Jones första XV, som omfattade sex uncapped spelare (Betsafe) och ytterligare fyra på bench.England Eddie Jones utelämnar Tom Youngs, Trä och Parling och ringer upp sju nya lock Läs mer

Kirwan hade plockat 10 spelare som är födda utomlands men kvalificerade genom hemvist, de flesta av dem från Nya Zeeland. Sju av dem spelade i den matchen mot Kanada. Men bara en gjorde det första laget Jones plockas. De övriga sex var alla snitt. Fyra av dem har aldrig spelat för Japan igen.Det var en del, förklarade Jones, av ett försök att se över kulturen i laget, och skapa en ny identitet, en mer i linje med egenskaperna hos den japanska spelet.

”Vi måste utveckla spelstil som passar japanska spelare ”, säger Jones. ”Vi kommer snabbt identifiera 30 eller 40 spelare som vi kommer att ta till nästa VM, få dem att förstå det japanska sättet att rugby.”

Han tänker på liknande sätt nu, i det han vill spela vad han kallar ”ett märke av rugby som passar Englands egenskaper”. Jones vill England ”att ha den verkliga stark set-stycke, en dominant scrum och en bra lineout”, men också att ”kunna flytta bollen”.Borthwick och Gustard ekade dessa känslor.

”Identity”, ordet de båda används, verkar vara viktigt för denna coaching laget, precis som det var att Lancaster.Men var han ibland tycktes tror att det skulle kunna främjas genom jippon, som att laget promenad genom folkmassan på väg till Twickenham, eller bära tröjor emblazoned med Victoria Cross, Jones vill (Betfair) att det ska bero på deras spelstil.

Annat än att verkar Jones diagnos vara att Englands spelare har fått kusten. ”Ibland om du spelar i Premier League här och du gör bra då du får ut för England och du är helt bekväm”, säger han. ”Vi måste göra spelarna lite obehagligt”, fortsätter han. ”Vissa spelare måste vara montör att vissa behöver vara snabbare, en del behöver mindre tid på marken”, de behöver ”vara helt fanatisk om att (Betsafe) vilja vara i ett vinnande England laget.De spelare som inte uppfyller det, då kanske de kommer inte att vara där.”

I de första fjorton dagarna, vill han att höra folk klaga på hur svårt det är. ”För då jag vet att vi får förändring.” Spelarna Jones säger har ett val. ”Om de inte vill arbeta hårt de inte kommer att vara där. Det kommer att ta mer än vad de någonsin har gjort i sina liv för att skapa en vinnande England team, det är verkligheten i det ”

Som sagt, bör de njuta av leende vid de tillfällen det är här. – de får inte se så mycket av det i de kommande veckorna.