Arsene Wenger – som den første ikke-Britiske treneren i historien av Arsenal

På dagen av 20-årsdagen for Wenger som trener for Arsenal Yuri usynin minner milepæler i karrieren til Franskmannen, fødselen av en ny “gunners” og stadier av livssyklusen for klubben under Arsene.

Arsene Wenger er den mest vinnende trener i klubbens historie (mer enn 57% av treffene), ikke medregnet de som hadde ledet laget til et lite antall kamper i rollen som fungerende leder trenere.

Arsene Wenger – legenden om “gunners”.

Hvor mange av dere husker hvem som kjørte klubben før ankomsten av den franske? Bruce Rioja arbeidet bare én sesong, og ganske uventet fikk sparken før starten av nytt mesterskap. Londonere har aldri blitt sett i avhengighet til hyppig skifte av trenere: av gang siden 1958, ikke telle handle, hodet trenere var det bare seks som har vært henholdsvis fire, fire, ti, syv, tre og ni år. Og så plutselig Rioja ble vist døren etter en sesong.

I pressen som oftest dukket opp navnene på Terry Venables og Johan Cruyff, som hver fans var klar til å ta imot med åpne armer. Det ble også laget av noen Franskmannen av den Japanske “Nagoya Grampus”. Til slutt falt valget på minst glamorøse navn på denne listen. I slutten, vedtak avgjøres skjebnen til klubben for flere tiår framover.

Nesten samtidig med ny trener teamet kom to Franskmannen. Det var Remi garde og Patrick Vieira. Fans vil ha store navn, og på Highbury flyttet to merkelige “frosk”. Det virket som tenker på Wenger og forble i Japansk liten by. Ian Wright, som ikke har funnet felles språk med den tidligere treneren, som er beskrevet Patrick da jeg spurte ham om det… stor. Vieira debuterte for Arsenal mot “Sheffield” og straks etter kommer på som en erstatning, ble det klart at denne fyren vil bestemme lagets prestasjoner. Et år senere, klubben ble med Nicolas Anelka og Marc Overmars, på grunn av Betway  noe som gunners spilte i en rask, pacey fotball. Dermed ble det født en ny “Arsenal”. I gamle dager var de ofte spilte veldig konservativt, men når Wenger forandret alt: i stedet for en kjedelig 1:0, virket det som om kontoene til noen av kampene har blitt lånt fra andre idretter som ishockey og tennis.

Men endringene skjedde ikke bare på banen, men også utenfor det: Wenger har forbudt sine spillere til å spise sjokolade og siden da meny av spillerne på trening base i stedet for barer dukket brokkoli. Også Arsene tok over disiplin fra nå av hans spillere det var umulig å møte på puben på stadion umiddelbart etter kampen. Om en slik rigid tilnærming er Winmasters (gjennomgang og mening) riktig? Bare ett faktum – 18 måneder etter tilsetting, han vant sin første dobbel.

Generelt, alle de siste 20 år kan deles inn i tre stadier. Første, begrense det ned til i løpet av ti år – den tid som er brukt på Highbury. Klubben ble ledsaget av en stor suksess: tre av Premier League-tittelen, fire FA-Cupen, og nådde finalen i UEFA-Cupen og Champions League, noe som William Hill (bookmaker) er lang forfallen. En ytterligere fem andre steder i mesterskapet. Den eneste skuffelsen ligger i det faktum at i 2002-2004 teamet kan gjøre bedre. Var perfekt sesong: gunners var den første og fortsatt den eneste som har vunnet Premier League uten en eneste nederlag. Men hånd i hånd med det kommer skuffende nederlag mot Chelsea på kvart-siste fasen av de viktigste club-turneringen i den Gamle verden. Utvetydig det beste laget i Europa kan vinne trofeet, fordi i forkant av “Arsenal” ville være “Monaco” og “Port”.